Дома  I    Мапа  I    Контакт  I    Огласна Табла    


   
 
 
 
Погледнете ја статистиката за работењето на судот за актуелната година ...
 
 
 
 
Најчесто Поставувани Прашања

Од: Горан    23.08.2016  Категорија: општо
Прашање: Ве молам информација за предметот ГЖ 2187/16 , до каде е постапката.Поздрав

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведениот предмет ГЖ 2187/16 е распределен кај судија известител и жалбената постапка е во тек.

  
Со Почит.


Од: g.jovan   18.08.2016  Категорија: општо
Прашање: Pocituvani,Ve molam da me izvestite dali predmetot ROZ-332/16 e reshen.Vi blagodaram !

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведениот предмет РОЖ 332/16 е даден во работа кај судија известител.

Со почит.

Од: zoran bojkovski   18.08.2016  Категорија: општо
Прашање: pocituvani, dali konecno e primnena zalba po ptredmetot br.358/14 od 02.02.1015 g. na Osnoven sud Kumanovo, zalba koja e podnesena vo april mesec, a po Vasata proverka dosega se uste ne stignala kaj Vas,,,,Pa Ve molam da mi kazete kade mozam da se obratam bidejkji vo Osnoven sud Kumanovo ne sakaat da mi dadat nikakva informacija zosto zalbata se uste se cuva tamu i ne sakaat da ja pratat kaj Vas na odlucuvanje ....blagodaram

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на овој суд се констатира дека наведениот предмет П1 358/14 на Основен суд Куманово не е доставен на одлучување по жалба, ве молам обратете се до првостепениот суд.

Со почит.


Од: Оливер Михајловски   18.08.2016  Категорија: општо
Прашање: Почитувани, ваша страна го добивме овој одговор: “По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведениот предмет П2 322/15 на Основен суд Скопје 2 Скопје е решен и експедиран до првостепениот суд кој е надлежен за доставување на второстепената одлука.“ Ќе можете ли да ми одговорите што ова значи, дали предметот е примен во АС (бројот не е споменат) и по истиот е веќе одлучено, или се работи за нешто друго. Ќе потсетам дека предметот е за алиментација. Со почит

Одговор:
По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведениот предмет П2 322/15 во овој суд е заведен под ГЖ 2564/16 и по истиот е донесена второстепена одлука која е експедирана до првостепениот суд кој е надлежен за доставување на истата.

Со почит.

Од: Александар Глигоров   18.08.2016  Категорија: општо
Прашање: Почитувани, Ве молам за информација до каде се постапките за предметите: ГЖ-929/16; ГЖ-1734/16; ТСЖ-2872/15; 15 ТС - 471/15. Однапред Ви благодарам

Одговор: По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведените предмети ГЖ 1734/16 и ТСЖ 2872/15 се дадени во работа кај судиите известители кои постапуваат по истите, додека пак наведените предмети ТС 471/15 на Основен суд Скопје 2 Скопје во нашиот суд заведен под ТСЖ 1247/16 и ГЖ 929/16  се распределени но сеуште не се дадени во работа кај судиите известители.

Со почит.


Од: Julijana   18.08.2016  Категорија: општо
Прашање: Predmet pod br.TS-1-44/15 Pl.ts.88/15 Pl.ts.90/15 Do kade e postapkata za niv.Nesto poveke ako moze da mi kazete. Odnapred blagodaram

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведените предмети на Основен суд Велес во нашиот суд се заведени под ТСЖ 1224/16, ТСЖ 473/16 и ТСЖ 3070/15 по истиот горенаведен редослед, по истите жалбената постапка е во тек.

Со почит.

Од: eda nebiovska   29.07.2016  Категорија: општо
Прашање: pocituvani ve molime da ne izvestite dali predmetot p4-225/15 na osnovniot sud vo veles e zemen vo rabota i dali po istiot dali e odluceno.odnapred vi blagodarime.

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведениот предмет П4 225/15 е решен и експедиран до првостепениот суд кој е надлежен за доставување на второстепената одлука.

Со почит.

Од: Славе Ников   21.07.2016  Категорија: општо
Прашање: Почитувани На 05,05,2016 година ми одговоривте дека преметот РОЖ 1174/15 е даден кај судија известител. До каде е постапката, до 15 Септември ќе има една година? Пздрав

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведениот предмет РОЖ 1174/15 е даден во работа кај судија известител и жалбената постапка е сеуште во тек.

Со почит.

Од: Jelena Jovanovska   21.07.2016  Категорија: општо
Прашање: Ve molam da me izvestite dali do Apelacioniot sud Skopje e dostaven predmetot na Osnoven sud Veles P4-95/15. Ako e dostaven pod koj broj e zaveden i vo koja faza e zalbenata postapka.

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на овој суд се констатира дека наведениот предмет П4 95/15 на Основен суд Велес не е доставен на одлучување по жалба, ве молам обратете се до првостепениот суд.

Со почит.


Од: Jelena Jovanovska   21.07.2016  Категорија: општо
Прашање: Ve molam da me izvestite vo koja faza e zalbenata postapka po slednite predmeti: GZ-883/15, GZ-1415/15, GZ-4353/15, GZ-4862/15, GZ-6044/15, GZ-6225/15. Blagodaram,

Одговор:

По извршената проверка во граѓанската писарница на нашиот суд се констатира дека наведените предмети  се дадени во работа кај судиите известители и жалбената постапка по истите е во тек.

Со почит.

12345678910...